Om Winnie Merete

Den danske sopran Winnie Merete er en alsidig sanger.

Hun har som freelancer sunget mere end 28 solistpartier, siden hun lavede sin debutkoncert fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2000.

Winnie Merete har sunget en lang række partier på de danske operascener bl.a. Det Kgl. Teater, Den Jyske Opera, Den Ny opera og Den Fynske Opera.

Hun debuterede som Alice Ford i Verdis Falstaff i Den Ny Operas åbningsproduktion i 1999, og har siden medvirket ved mange produktioner samme sted, bl.a. i den Reumert nominerede The Turn of the Screw.

Hun har optrådt med en lang række symfoniorkestre og har høstet mange anmelderroser for sin repertoiremæssige bredde bl.a. i de populære nytårskoncerter sammen med entertaineren Sigurd Barrett der spænder over opera og operette til jazz, revyviser og danske sange.

I 2008 blev Winnie Merete nomineret til prisen for Årets Operapræstation i Operamagasinet Ascolta for sit nærvær og hudløshed i rollen som Mimi i La Boheme på Den Fynske Opera, og hendes cremede stemme er ofte blevet fremhævet.


”Grevinden er den smukke Winnie Merete Barrett med sin dejlige cremede, mørktfarvede sopran. Mozart smiler i det høje.”
 
Ulrik Cold, Dagbladet Børsen 5.4.2005 

 

På TV har hun opført og lagt stemme til Svanen Tralalulu i DR produktionen Sigurd og Operaen i samarbejde med DR Symfoniorkester, og i 2000 viste DR2 en dokumentar om hendes forberedelse og arbejdsproces op til debutkoncerten.

Winnie Merete elsker nye udfordringer og har optrådt på så forskellige locations som en flyhangar i Argentina, et autoværksted, en skole i Beijing, hjemme i folks stuer, i en baggård, i en trappeopgang, på en golfbane, i en folkekantine i Sibirien og senest har hun lagt stemme til improvisationsværket En Fødende Kvinde.

Hun har et mangeårigt samarbejde med pianisten fra den internationalt anerkendte Eskær Trio, Charlotte Thaning, der inkluderer turneer og koncerter med opera og lied repertoire.

På det seneste har Winnie Merete været optaget af at arbejde sig ind på Wagner, og har bl.a. medvirket i Den Ny Operas kritikerroste forestilling Valkyrien (2017).

 © Winnie Merete Duholm

Webdesign af Thit Hansgaard